Seyyanen zam ne zaman yatacak, hangi tarihten itibaren geçerli? Zam farkı olacak mı?

Memurlara, yılın ikinci yarısı için enflasyon farkı ile seyyanen zam yapılmasına karar verildi. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Peki, seyyanen zam ne zaman yatacak? Hangi tarihten itibaren geçerli olacak? Zam farkı olacak mı?

Seyyanen zam ne zaman yatacak, hangi tarihten itibaren geçerli? Zam farkı olacak mı?

Memur maaşlarına zam belirlenmiş ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmişti. Buna göre en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak şekilde altı aylık enflasyon farkı ile 8 bin lira seyyanen zam yapılacak. Vatandaşlar, seyyanen zam ne zaman yatacak, hangi tarihten sonra geçerli, zam farkı olacak mı merak ediyor.

SEYYANEN ZAM HANGİ TARİHTEN İTİBAREN GEÇERLİ?

Seyyanen zam, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Fakat konuya dair TBMM görüşmeleri henüz yapılmadı. Kanun teklifi, 11 Temmuz Salı günü toplanacak TBMM oturumunda görüşülmesi bekleniyor.

SEYYANEN ZAMDA 15 GÜNLÜK FARK YATAR MI?

Seyyanen zammın hangi tarihten itibaren geçerli olacağı merak konusu. Memur maaşı düzenlemesinin bu hafta Meclis'ten geçmesi bekleniyor. 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdiği ve bu nedenle 14 günlük maaş farkının da yatırılması bekleniyor.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar, yılda iki kez gerçekleştirilen toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla birlikte zam alıyor. 15 Temmuz tarihinde, memurlar toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamla birlikte seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş alacaklar.

 

Merkez Bankası 'Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı'nda değişikliğe gitti Bankalardan 'kredi' kararı Son dakika! TÜİK Mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı Bugün dolar, euro ne kadar?