Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Çin'de kritik temaslarda bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin'i ziyaretinde, elektrikli araçlardan yenilenebilir enerjiye, batarya üretiminden nükleer santrallere çok sayıda alanda yenilikçi teknolojilerde işbirliği olanaklarını masaya yatırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Çin'de kritik temaslarda bulundu
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Pekin'de Çinli mevkidaşları Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hıcün ile Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Cin Cuanglong ile yaptığı görüşmelere ilişkin AA ve TRT'ye değerlendirmede bulundu.
  • Görüşmelerde Türkiye’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon alanındaki atılımlarıyla sanayi ve teknoloji kapasitesinin geldiği düzeyi muhataplarıyla paylaştığını aktaran Kacır, "Türkiye’de yürüttüğümüz çalışmaları, özellikle dünyada öncü olduğumuz alanları kendilerine anlattım. Gördüm ki kendileri de Türkiye’nin elde ettiği kabiliyetleri ve geldiği seviyeyi yakından takip etmekteler." dedi.
  • Kacır, Çin'in son dönemde yüksek teknoloji alanına büyük yatırım yapan ülkelerden biri olduğuna ve bu sayede pek çok ileri teknolojide dünyanın öncü ülkeleri arasında yer aldığına dikkati çekerek "Çin, pek çok elektrikli araç markasına sahip bir ülke. Aynı zamanda batarya üretimi konusunda dünya lideri. Gelecek dönemde Çin firmalarının ülkemize yatırım yapması konusunda birlikte nasıl hareket edebileceğimizi muhataplarımızla değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

Ziyaretinde elektrikli araçlar ve batarya yatırımlarına özellikle odaklandığının altını çizen Kacır, şunları kaydetti:

"Batarya teknolojileri, elektrikli araç üretiminin mütemmim cüzü niteliğinde. Biz elektrikli araç ve batarya alanında Türkiye’yi bir üretim üssü haline getirmeyi istiyoruz. Türkiye’nin otomobili Togg bu alanda attığımız önemli bir adım oldu ve Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin dönüşümüne hız kazandırdı. Gelecek dönemde yeni yatırımlarla hem elektrikli araç hem batarya alanında Türkiye’de üretim kapasitesini artırmayı hedefliyoruz."

 

Kiracılara kötü haber! Yüzde 25 sınırı kaldırılacak mı? Merkez Bankası faizi yüzde 2,5 baz puan artırdı Bakan Şimşek 'kararlıyız' diyerek duyurdu 600 bin gizlenmiş araç bulundu