Prof. Dr. Orhan Aydın TÜBİTAK Başkanlığı Görevine Başladı

Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK Başkanlığı görevini devraldı ve başarılı projelere imza atacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Orhan Aydın TÜBİTAK Başkanlığı Görevine Başladı

Prof. Dr. Orhan Aydın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı görevini İsmail Doğan'dan devralarak yeni bir döneme başladı. Aydın, görevinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin araştırma ekosistemine katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Aydın'dan Teşekkür Mesajı

TÜBİTAK'ın Gebze Kampüsü'nde düzenlenen devir teslim töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a teşekkürlerini ileten Aydın, önceki başkan Prof. Dr. Hasan Mandal'a da emekleri için teşekkür etti.

TÜBİTAK’ın Önemi

Aydın, "TÜBİTAK, ülkemizin en öncü araştırma kurumu. Son yıllarda güzel işler yapıldı ve kurumun kapsamı oldukça geniş. İlk öğretimden başlayarak sanayicilere ve sivil topluma kadar birçok alanda destek sağlıyor" açıklamasında bulundu.

Gelecek Vizyonu

Yeni başkan, "Görev tamamlandığında geride hoş bir seda bırakmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Deneyimli bir ekiple çalışacağım ve birlikte öğrenerek güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Aklımızın ve kalbimizin ortak iklimini oluşturarak, ufkumuzu ve enerjimizi birleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Prof. Dr. Mesut Güner'in başkan yardımcılığına atanmasıyla birlikte takımın daha güçlü olacağına inandığını belirtti. Orhan Aydın, 14 Eylül'de atanmış ve bu süreçte TÜBİTAK'ın yönetim yapılandırmasına yön verecek önemli isimler belirlenmiştir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın, görevi, başkanlığı vekaleten yürüten İsmail Doğan'dan devraldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar Hatay'da Çocuk Evleri Sitesi Açılışı ve Sosyal Destek Ödemeleri Ticaret Bakanı Bolat, Enflasyon Rakamlarını Duyurdu BDDK Memur Alım İlanını Az Önce Duyurdu: 45 Yüksek Maaşlı Kadro için Başvuru Şartları