Otomobil sahiplerinin merakla takip ettiği konulardan biri: Motorine zam yolda!

Otomobil sahiplerinin merak ettiği konulardan biri olan 'motorine zam var mı?' sorusu cevap buldu. Akaryakıta gelen KDV zammının ardından motorine 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruşluk zam geliyor. Bununla beraber motorin fiyatları nasıl güncellenecek? İşte detaylar...

Otomobil sahiplerinin merakla takip ettiği konulardan biri: Motorine zam yolda!

Dün benzin ve motorine gelen KDV zammının ardından 12 Temmuz Çarşamba gününden (yarın) itibaren geçerli olmak üzere motorine bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Dolar kurundaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Motorine 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruşluk zam bekleniyor.
Benzinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Otomobil sahiplerinin merakla takip ettiği konulardan biri: Motorine zam yolda! - Resim : 1

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 25.20 liradan, benzinin litresi ise ortalama 26.65 liradan satılıyor.

Benzine 40 kuruş zam gelirken motorinin litre fiyatında ise 38 kuruş artış gerçekleşmişti.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

11 Temmuz güncel döviz kuru son durum Bugün çeyrek altın kaç lira? Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Primler birleştirilebiliyor Taksi ile 220 liralık yol ücreti 320'ye çıktı