Öğretmen, polis, hemşire... Gözler Temmuz'daki memur zammında! Fatih Portakal'dan canlı yayında bomba itiraf: Hükümet yüzümü kara çıkartacak

Son dakika haberleri... Türkiye nefesini tuttu, Temmuz'da yapılacak zamlara gözünü dikti! Milyonlarca personeli işçi ve memurun yanında işveren de asgari ücret zammını merakla bekliyor. Gazeteci Fatih Portakal'ın çok konuşulan emekli ve memur zammı ile ilgili canlı yayında kullandığı ifadeler de sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte son dakika emekli ve memur zammı haberleri ve Fatih Portakal'ın çok konuşulacak sözleri...

Öğretmen, polis, hemşire... Gözler Temmuz'daki memur zammında! Fatih Portakal'dan canlı yayında bomba itiraf: Hükümet yüzümü kara çıkartacak

Son dakika haberleri... 28. dönemin ilk yasa teklifi memur maaşları ile ilgili olacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıklamıştı. Bağkur ve emekli sandığına bağlı emeklilerin de durumu masaya yatırılacak. Emekliler de enflasyon farkını alacak. Haziran ayının enflasyon miktarları kısa süre içerisinde açıklanacak.

SEÇİM VAADİ 22 BİN TL!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen sene EYT ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Akbaşoğlu bu kez de emekli ve memur zamlarıyla ilgili kritik bilgileri paylaştı. En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkacağını duyurmuştu.

EKİM'İ İŞARET ETMİŞTİ

Akbaşoğlu Meclis'te yeni dönemin ilk yasa teklifinin "en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif" olduğunu açıklarken ekim ayını işaret etmişti.

FATİH PORTAKAL'DAN 'MEMUR ZAMMI' ÇIKIŞI! 'HÜKÜMET YÜZÜMÜ KARA ÇIKARTACAK'

"Memur maaşları çok konuşuldu. Şunu da söylemeliyim, bu hükümet benim yüzümü kara çıkartacak. Ben açıkçası beklemiyordum. Ama yine de sürecin sonunu görmek lazım. Erdoğan, memur maaşını net olarak ifade etmişti. Ben de net olarak devam edeceğini düşünüyorum."

ASGARİ ÜCRET İÇİN BEKLENTİYİ PAYLAŞTILAR!

Gazeteci Faruk Erdem de asgari ücret konusunda yorumda bulunurken 'Tespit komisyonunun 2. toplantısının bu hafta yapılmasını bekliyoruz. Asgari ücrette beklentimiz 11 bin TL!' dedi. 2022'nin Temmuz ayında net 5.500 TL olan asgari ücret 2023'ün başında net 8.506 TL'ye çıkarılmıştı.

Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 bir ülkeye daha satılacak! Dolar bugün ne kadar? 14 Haziran dolar/TL, euro/TL son durum Ev sahiplerinden yeni hamle! Kira sorunu evlerin fiyatını da düşürdü! Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak?