Nusret-2024 Tatbikatı'nda Savunma Sanayi Teknolojileri Tanıtılıyor

Türkiye, Nusret-2024 tatbikatında savunma sanayi firmalarının en yeni teknolojilerini sergiledi.

Nusret-2024 Tatbikatı'nda Savunma Sanayi Teknolojileri Tanıtılıyor

Türkiye, mayın harekatlarına yönelik eğitimlerin yürütüldüğü Nusret-2024 Davet Tatbikatı ile uluslararası alanda dikkat çekti. Tatbikat, savunma sanayi firmalarına, hem yerli hem de yabancı katılımcılara gelişmiş teknolojilerini tanıtma fırsatı sundu.

İzmir ve Zonguldak'ta İcra Edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen tatbikat, bu yıl İzmir Körfezi ile Zonguldak'a bağlı Ereğli ilçesinde gerçekleştirildi. Tatbikatta, savunma sanayii sergisi de yapıldı ve bu sergiye 12 Türk savunma sanayi firması katıldı.

Serideki Dikkat Çeken İnovasyonlar

Tatbikatın amiral gemisi olan TCG Sancaktar'daki sergiye, gemi komutanlıklarından birçok yetkili ve gözlemci ilgi gösterdi. Özellikle Sonitus firmasının sunduğu radara yakalanmayan su altı planörü büyük ilgi topladı. Firmanın ortaklarından Ayberk Aybek, bu cihazın iz bırakmadan 6 ay boyunca derin sularda faaliyet gösterebildiğini belirtti.

Aybek, cihazın 1,000 metre derinliğe kadar inebildiğini ve keşif görevlerinde başarılı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri ve diğer devlet kurumlarıyla planörün envanterlere dahil edilmesi için görüşmeler yaptıklarını aktardı.

İnsansız Su Altı Cihazları Tanıtıldı

Hoytek firmasının Genel Müdürü Bertan Tezcan ise, geliştirdikleri insansız su altı cihazlarının 100 metreden 3,000 metre derinliğe inebildiğini dile getirdi. Bu cihazlar arama-kurtarma ve mayın tespiti gibi görevlerde de kullanılabiliyor. Tezcan, en son 600 metre derinliğe inen bir cihazı Şili'ye gönderdiklerini ekledi.

Uluslararası Katılım ve Gözlemler

Nusret-2024 Davet Tatbikatı'na Türkiye'den 13, Romanya, Bulgaristan, İspanya, Yunanistan ve İtalya'dan toplam 22 gemi katıldı. Ayrıca, 16 ülkeden 33 gözlemci de tatbikata katılımlarını sürdürüyor.

Türkiye ev sahipliğinde mayın harekatına yönelik eğitimlerin icra edildiği Nusret-2024 Davet...

Türkiye ev sahipliğinde mayın harekatına yönelik eğitimlerin icra edildiği Nusret-2024 Davet Tatbikatı kapsamında savunma sanayii firmaları, ürün ve teknolojilerini yerli ve yabancı katılımcılara tanıttı. Tatbikatın sancak gemisi olan ve Alsancak Limanı'na demirli bulunan TCG Sancaktar'daki sergiye 12 firma katıldı. Sergide insansız su altı cihazı da yer aldı.

Akaryakıta indirim var mı? Araç sahipleri dikkat! Fiyatlar cep yakıyor Faturalandırmada yeni model! Çiftçiye 2 milyar lira destek ödemesi