Numan Kurtulmuş'tan asgari ücrete zam açıklaması: Tarih verdi

İstanbul’da gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Büyük ihtimalle asgari ücret Temmuz ayında artırılacaktır” dedi.

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücrete zam açıklaması: Tarih verdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enflasyonla ilgili olarak ‘kısa vadede günü kurtaracak’ çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Hemen fiyatları aşağıya çekecek kontrol mekanizmaları oluşturuyoruz hem de vatandaşımızın alım gücünü yukarıya çıkaracak tedbirler sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti;

"Örnek olarak asgari ücretin geçen sene iki kere artırılmış olması verilebilir. Asgari ücret bu sene de büyük ihtimalle Temmuz ayında artırılacak. Vatandaşlarımızın asgari emeklilik maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, asgari ücretin 8 bin 500 lira olması ve belki daha da kapsamlı etkisi olan asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması; sadece dar gelirli vatandaşımızın alım gücünü artırmak için ortaya konulan birkaç tedbir var"

Kıyma 190'a kuşbaşı et fiyatı ise 210 TL'ye sabitlendi 'Yarısı Bizden' kampanyasına ilk günde kaç kişi başvurdu? TÜİK, DİSK'e açtığı davayı kaybetti! Bundan sonra her ay birlikte açıklamak zorunda olacak Borsa İstanbul'da düşüş sürüyor