TÜİK Nisan ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Nisan ayı enflasyon açıklaması için gözler TÜİK'te. Piyasalar, enflasyon oranını açıklaması beklerken uzmanların Nisan 2023 enflasyon beklentisi belli oldu. Peki, TÜİK nisan ayı enflasyon oranını ne zaman açıklayacak?

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Nisan enflasyon oranı, TÜİK tarafından açıklanacak. Piyasalar, bu önemli rakamların açıklanmasını bekliyor. Geçen ay enflasyon oranı aylık 2,29, yıllık 50,51 olmuştu. Asgari ücret, memur ve emekli maaş zammını etkileyecek, kira artış oranını belirleyecek nisan enflasyon oranı için uzmanların beklentisi belli oldu. Peki, nisan enflasyonu ne zaman açıklanacak? Uzmanların nisan ayı enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

NİSAN AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 Nisan ayı enflasyon verileri, TÜİK tarafından 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak.

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

GEÇEN AY ENFLASYON NE ÇIKMIŞTI?

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,29, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,44 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 50,51, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 62,45 olarak gerçekleşti.

TÜİK Nisan ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

UZMANLARIN NİSAN ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NEDİR?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,65 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,9 ve en yüksek yüzde 3,5 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,65) göre bir önceki ay yüzde 50,51 olan yıllık enflasyonun yüzde 44,06'ya gerileyeceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi nisanda yüzde 49,56'dan 46,26'ya geriledi.

Akşener'den yeni seçim vaadi: 18-26 yaş grubundaki çocuklarımıza 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Memura kira ve tazminat desteği İstanbul’un Nisan enflasyonu belli oldu