Merkez Bankası'ndan bankalara döviz uyarısı

Merkez Bankası, döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmeleri için bankalara yazılı uyarıda bulundu.

Merkez Bankası'ndan bankalara döviz uyarısı

Merkez Bankası, döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmeleri için bankalara yazılı uyarı yaptı ve talimatlara uymayan bankalara karşı aksiyonların alınacağını bildirdi.

Bankacıların verdiği bilgiye göre, Merkez Bankası bankalara ilgili isteğini yazılı olarak iletti.

Merkez Bankası ilk kez mayıs ayında sözlü olarak bankalardan döviz işlemlerini 1000-1600 saatleri arasına çekmesini istemiş, bu isteğini Ekim sonunda yazılı uyarıya dönüştürmüştü.

"AÇILIŞ SAATİNDE HERHANGİ İŞLEM YAPMAYIN"

Merkez Bankası yazısında, "Yaptığımız çalışmalarda bankaların piyasa açılır açılmaz bireysel veya kurumsal müşteri talebi olmaksızın, tamamen kendi gün içi pozisyonlarını ayarlama güdüsüyle yoğun bir şekilde döviz alım işlemleri gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" denildi.

Yazı şöyle devam etti: "Piyasaların açılış saatlerinde ortaya çıkabilecek aşırı dalgalanmaların önlenmesini teminen herhangi bir müşteri talebi olmaksızın işlem yapılmaması hususunda azami dikkat gösterilmesini rica ederiz. Yapılan işlemler müfettişlerimiz tarafından incelenecek olup söz konusu işlemlerin mahiyeti hakkında bankalardan detaylı bilgi talep edilecektir."

Engelli araçlarında fiyat güncellemesi bekleniyor! Flaş asgari ücret açıklaması Benzin ve motorine indirim EYT ile ilgili flaş gelişme!