Merkez Bankası 'Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı'nda değişikliğe gitti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı’nda değişikliğe gitti. TCMB, menkul kıymet tesisinde 3 aydan uzun vadeli kur koruması lira mevduata geçişlerin lira mevduat hesaplamasında 1,5 kat olarak hesaplanacağını açıkladı.

Merkez Bankası 'Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı'nda değişikliğe gitti

TCMB, Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı’nda değişiklik yaparak menkul kıymet tesisinde 3 aydan uzun vadeli kur koruması lira mevduata geçişlerin lira mevduat hesaplamasında 1,5 kat olarak hesaplanacağını bildirdi.

DÖNÜŞÜM ORANI YÜZDE 60'TAN YÜZDE 57'YE ÇEKİLDİ

TCMB daha önce son düzenlemeleri içeren talimatta bankaların bilançolarında uygulanan TL dönüşüm oranı sınırının yüzde 60’tan yüzde 57’ye çekildiği belirtilmişti.

Banka sonrasında aynı TL ağırlığının zorunlu karşılıklı için de aynı seviyeye çekildiğini duyurmuştu. Bununla birlikte oranı tutturamayan bankalar için yüzde 10 olan menkul kıymet tesis oranı da yüzde 5’e indirilmişti.

 

Bankalardan 'kredi' kararı Son dakika! TÜİK Mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı Bugün dolar, euro ne kadar? Sigaraya zam mı geldi, ne kadar oldu?