Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Uzmanların MB haziran faiz kararı beklentisi

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Piyasaların gözü yeni yönetimin ilk defa yapacağı PPK toplantısında. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Aksu'nun atanması sonrasında yapılacak ilk Para Politikası Kurulu toplanacak. Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak merakla beklenirken uzmanlar haziran ayı faiz beklentilerini açıkladı.

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Uzmanların MB haziran faiz kararı beklentisi

Piyasaların ve yatırımcıların merakla beklediği 2023 Haziran ayı faiz kararı açıklanacak. Seçim sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmuş, Merkez Bankası başına da Hafize Gaye Aksu atanmıştı. Döviz kurlarının yükselmesi sonrasında bugün açıklanacak faiz için uzmanlar, faiz artırımına gideceğini düşünüyor. Merakla beklenen faiz kararının saat kaçta açıklanacağı belli oldu. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre, Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacak.

HAZİRAN AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

22 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik beklenti anketi ise 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 1075 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 350 ila 2 bin 150 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 12 ile yüzde 30 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 18 ile 35 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 25 oldu.

Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre ise katılımcıların TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,5 iken bu anket döneminde yüzde 17,56 oldu.

Mehmet Şimşek'in ekibinde kimler var? Onay çıktı Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Bitcoin'den son ayların rekoru Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan açıkladı