Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yılın son faiz kararı açıklaması için beklentiler ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, bu haftanın takip edilecek önemli gelişmelerin başında yer alıyor. Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında faiz kararını açıklayacak. Geçen ay, MB faiz kararı beklentilerin üzerinde olmuştu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? PPK toplantısı hangi gün yapılacak? MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yılın son faiz kararı açıklaması için beklentiler ne yönde?

Bu hafta piyasaların takip edeceği önemli gelişmeler arasında Merkez Bankası faiz kararı da yer alıyor. Merkez Bankası, yılın son PPK toplantısını yapacak ve 2023 yılının faiz kararını açıklayacak. Faiz artırımına devam eden Merkez Bankasının bu ay ne yapacağı merak konusu. Uzmanlar ise MB faiz kararı beklentilerini açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), aralık ayı toplantısının ardından faiz kararını 21 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak.

MB FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 21 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin PPK toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 42,50 ile yüzde 45,00 arasında yer aldı.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarılmıştı.

Haftanın ilk gününde döviz açılış rakamları: Dolar ne kadar, euro kaç lira? Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 18 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Bakan Tekin: Protokol yaptığımız kurumlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor