Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı önümüzdeki hafta açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında ise politika faizi yüzde 50'de sabit bırakılmıştı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, yatırımcıların gündeminde. Dolar, euro, altın, kripto para yatırımcıları, faiz indirimi yapılacak mı merakla bekliyor. Enflasyonun haziran ayında sekiz ay sonra ilk kez gerilemesi TCMB’nin yüzde 50 seviyesindeki politika faizini indirebileceği spekülasyonlarına yol açmıştı. 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) beklentisi ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısı 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Faiz kararı ise aynı gün saat 14:00'te duyurulacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) beklentisi ne yönde? - Resim : 2

UZMANLARIN FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın TCMB'nin 23 Temmuz Salı günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını öngörüyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 3'ü yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 47,5, 6'sı yüzde 45, 1'i yüzde 42,5 ve 2'si yüzde 40 olacağını öngördü. 2 ekonomist ise yıl sonu tahmininde bulunmadı.

TCMB'nin son Piyasa Katılımcıları Anketi'nde ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 olmuş, aynı ankette 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 37,11'den yüzde 35,90'a düşmüştü.

'Bodrum'da sıradan bir pastane fiyatları' sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! İstanbul'da market ve restoranlar denetlendi Antalya'da suya dev zam Merkez Bankası'ndan yeni adım