Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak? Uzmanların Kasım 2023 MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, piyasaların gündeminde. Altın, dolar, euro, kripto para yatırımcıları, bu hafta açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını merakla bekliyor. Geçen ay Merkez Bankası faiz yüzde 35'e çıkarmıştı. Peki, Kasım 2023 Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte MB faiz kararı beklenti anketi sonuçları...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak? Uzmanların Kasım 2023 MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler bu hafta açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında. TCMB son olarak 26 Ekim 2023 tarihli toplantısında faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkarmıştı. Ekonomistler ile yapılan anket sonucunda kasım ayı Merkez Bankası faiz beklentisi ortaya çıktı. Peki, Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak? Uzmanların Kasım 2023 MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında 23 Kasım Perşembe günü toplanacak. Aynı gün saat 14.00’te faiz kararı açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak? Uzmanların Kasım 2023 MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 2

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 37,50'ye çıkartılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası PPK toplantısı hangi gün yapılacak? Uzmanların Kasım 2023 MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 3

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri, yüzde 37,50 ile yüzde 40,00 arasında değişti.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40,00 oldu.

Faiz Merkez Bankası
Haftanın ilk gününde döviz kuru güne nasıl başladı? 20 Kasım 2023 güncel döviz kuru Altın fiyatları son durum: 20 Kasım 2023 gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? Robin Brooks'tan 'Türk Lirası doğru yolda' grafiği Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması