Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, ekonomik çevreler ve yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde faiz artırımı yapılmış ve Merkez Bankası politika faizini yüzde 40'a çıkarmıştı. Peki, 2023 Aralık ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası PPK aralık ayı toplantı tarihi yaklaşıyor. Her ayın sonlarına doğru yapılan toplantı ile Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor. Dolar, euro, altın, kripto para ve borsa yatırımcıları, yakında açıklanacak MB faiz kararını bekliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), aralık ayı toplantısının ardından faiz kararını 21 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak.

ARALIK FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası haziranda 650, temmuzda 250, ağustosta 750; eylül, ekim ve kasımda ise 500'er baz puan olmak üzere son altı toplantıda toplam 3,150 baz puanlık faiz artışına gitmişti. Aralık ayı için yapılan anketin sonuçlarına göre Merkez Bankasının faiz artırımına devam edeceği yönünde çıktı. Fakat MB faiz artırımının aralık ayında önceki üç ayda yapılan 500 baz puan değil 250 baz puan şeklinde olacağı düşünülüyor. 

Enflasyon beklentisindeki düşüş devam ediyor Haftanın son gününde dolar kuru, euro kuru son durum nedir? Haftanın son gününde gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Hafize Gaye Erkan'dan TL'ye geçiş yorumu