Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında Şubat 2023 faiz kararı açıklaması yapıldı. Faiz kararı sonrasında dolar ve altın fiyatlarında değişimler görüldü. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Politika faiz düşürüldü mü artırıldı mı?

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sona erdi ve Şubat 2023 faiz kararını açıkladı. Ocak ayında faizi değiştirmemiş ve yüzde 9 olarak tutmuştu. Peki, Merkez Bankası politika faizi kararı ne oldu? İşte piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,50'ye çekti.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Kurul, bu ölçülü indirim sonrası para politikası duruşunun deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Enflasyonun seviyesi ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlanırken, depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Kurul, yaşanan felaketin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasını önceliklendirecektir." ifadeleri kullanıldı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASINDA DÖVİZ KURLARI NE OLDU?

Döviz kurları güne yatay bir seyirle başlamasının ardından Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında dolar/TL 18,8732 seviyesinden, euro/TL ise 19,9947 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Benzinde beklenen indirim geldi! Merkez Bankası Şubat 2023 faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Fed tutanakları ve Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak?