Memurlara yapılan seyyanen zammın ardından gözler kıdem tazminatına çevrildi! Detaylar belli oldu

Memurların günlerce beklediği müjdeli haber, dün Meclis'te gerçekleştirilen toplantının ardından duyuruldu. Milyonlarca memura bu yıl diğer yıllardan farklı bir zam yapıldı. Maaşlara önce yüzde 17,55 oranında zam yapıldı daha sonra ise 8,076 TL ilave ödeme adı altında seyyanen zam verildi. Böylelikle en düşük memur maaşı yüzde 86 oranında, ortalama memur maaşları ise yüzde 74 oranında artırıldı. Bunun ardından merak edilen diğer konu ise kıdem tazminatı oldu. İşte detaylar...

Memurlara yapılan seyyanen zammın ardından gözler kıdem tazminatına çevrildi! Detaylar belli oldu

İş Kanunu’na tabi çalışanlar, dün Meclis toplantısının ardından netlik kazanan, memur maaşlarına yapılan zam sonrası kıdem tazminatı tavanının ne olacağını merak ediyor.

Özellikle 8 bin 76 TL’lik ilave ödeme adı altında yapılan seyyanen zammın kıdem tazminatı tavanını artırıp artırmayacağını öğrenmek istiyorlar.

Peki seyyanen zam kıdem tazminatını artıracak mı? İşte detaylar...

Memurlara yapılan seyyanen zammın ardından gözler kıdem tazminatına çevrildi! Detaylar belli oldu - Resim : 1

KIDEM TAZMİNATI TAVANI HESABINDA DİKKATE ALINMAYACAK

AK Parti milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan kanun teklifine göre, ilave ödeme adı altında yapılan seyyanen zam, diğer mevzuat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dahil edilmeyecek.

Başka bir deyişle ise, bu ödeme memurların emekli ikramiyesinde veya işçilerin kıdem tazminatı tavanı hesabında dikkate alınmayacak.

Memurlara yapılan seyyanen zammın ardından gözler kıdem tazminatına çevrildi! Detaylar belli oldu - Resim : 2

YENİ KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

Kanun teklifi uyarınca, kıdem tazminatı tavanının belirlenmesinde sadece memur maaş katsayısındaki artış dikkate alınacak.

Memur maaş katsayısı da yüzde 17.55 oranında arttı. Böylece, Ocak – Haziran döneminde 19 bin 982,83 TL olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489,82 TL’ye yükselecek.

Altın fiyatları bugün ne kadar? Benzinden sonra motorine de zam geldi! Borsa İstanbul rekor tazeledi... SGK'ye 140 milyar liralık başvuru yapıldı