Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı?

Milyonlarca memur ve emekli maaş zammı için gözler bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinde. TÜİK tarafından açıklanacak aralık enflasyon oranı ile birlikte altı aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Asgari ücrete yapılan yüzde 49 oranında zam sonrasında memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak merak ediliyor. Peki, memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı? İşte detaylar...

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı?

2024 asgari ücretin açıklanması sonrasında gözler memur ve emekli maaş zammına çevrildi. Milyonlar, bu hafta açıklanacak yılın son enflasyon verileri açıklamasına çevrildi. Enflasyon farkı ile birlikte refah payı eklenince memur ve emekli maaş zammı ortaya çıkacak. Peki, memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak, bu hafta belli olacak mı?

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı? - Resim : 1

MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını altı aylık enflasyon farkı belirleyecek. Beş aylık enflasyon farkı ile birlikte yüzde 33,65 zam ortaya çıktı. 3 Ocak'ta açıklanacak aralık enflasyon oranı ile birlikte refah payı da eklenince zam oranı belli olacak.

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı? - Resim : 2

ARALIK AYI ENFLASYONUNA GÖRE ZAM NE KADAR OLACAK?

Geçen aya göre yıllık enflasyon yüzde 61,98 oranında. Uzmanlara göre ise yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65,39. Bu tahminler doğrultusunda gerçekleşirse altı aylık enflasyon oranı yüzde 38 olacak. Bu durumda refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 38 zam hakkı kazanmış oluyor.

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı? - Resim : 3

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Temmuz ayında yüzde altılık sözleşme zammı alan memur ve emeklilerin alacağı net zam miktarı, aralık ayı enflasyon verileri ile belli olacak. Ocak ayında memur ve emekliler, yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak.

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2024 memur ve emekli maaş zammı bu hafta belli olacak mı? - Resim : 4

YÜZDE 50 ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Memur ve memur emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

TÜİK, 2023 Aralık enflasyon verilerini ne zaman açıklayacak? Bakan Ersoy duyurdu! Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 1500 personel alınacak Trabzon'da hamsinin kilosu 50 TL Bedelli askerlik 2024'te ne kadar olacak? İşte memur maaşıyla değişecek ödemeler