Memur maaşlarına seyyanen zam talebi! Enflasyon rakamları sonrası Memur-Sen'den yeni açıklama

Enflasyonun üç ayda yüzde 12,52 olarak gerçekleşmesi sonrasında memurlardan maaşlar için iyileştirme talebi geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaş ve ücretlerin eridiğini ve kayıpların artacağını ifade etti.

Memur maaşlarına seyyanen zam talebi! Enflasyon rakamları sonrası Memur-Sen'den yeni açıklama

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkartılması, asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayını işaret etmesinin ardından zam hesapları yapılmaya başlandı.

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası memur maaşlarına seyyanen zam talebi geldi.

MEMUR MAAŞLARINA ZAM TALEBİ
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirterek yeni düzenleme talep etti.

Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yılın ilk üç ayında enflasyon oranının yüzde 12,52, enflasyon farkının ise yüzde 4,19 olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Yalçın, önümüzdeki 3 aylık süreçte oluşacak enflasyonun da bu farka ekleneceğini belirtti.

"İYİLEŞTİRME YAPILMASI GEREK"
Memur-Sen Başkanı, "Oluşan tablo, maaş ve ücretlerin eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir." ifadesini kullandı.

Bakan Nebati'den 'enflasyon' açıklaması! Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? EYT ilk maaşları ne zaman yatacak? İşte Mart'ta fiyatı en çok artan ürünler