Memur ve emekli maaşlar ne zaman yatacak?

Memur maaşları ve emekli maaşları ne zaman yatacak merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye genelinde memur aylıkları ile sözleşmeli personel ve işçi ücretlerinin yatacağı tarihi açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise SSK ile BAĞ-KUR gelir ve aylık ödemelerinin tarihi öne çekildiğini açıkladı. Peki, memur maaşları ne zaman yatacak? Emekli memur maaşları ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Memur ve emekli maaşlar ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, on ilimiz etkiledi. Asrın felaketi deprem nedeniyle memur maaşları ve emekli maaşlarının erkene çekilmesine karar verildi. Memur maaşlarıda ödeme ilk olarak deprem bölgesinde öne çekilmişti. Sonrasında tüm Türkiye'de kamuda maaş ödemeleri 15 Şubat'tan önce yapılacağı açıklandı. Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, ne zaman hesaba geçecek?

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzalı genelgeye göre, Türkiye genelinde aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanların 15 Şubat'ta ödenmesi gereken tüm hak edişleri, 11 Şubat Cumartesi günü ödenecek.

Memur ve emekli maaşlar ne zaman yatacak? - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca SSK ile BAĞ-KUR gelir ve aylık ödemelerinin tarihi öne çekildi.

SGK tarafından 4/A (SSK) sigortalıları için 17-26 Şubat'ta ödenecek gelir ve aylıklar 14-16 Şubat'ta, 4/B (BAĞ-KUR) sigortalıları için 25-28 Şubat'ta ödenecek gelir ve aylıklar 16 ve 17 Şubat'ta hesaplara yatırılacak.

SSK aylıklarından, ödemesi 17-20 Şubat olanlar 14 Şubat'ta, 21-24 Şubat olanlar 15 Şubat'ta, 25 ve 26 Şubat olanlar 16 Şubat'ta ödenecek.

BAĞ-KUR aylıklarından 25 ve 26 Şubat'ta ödenecekler 16 Şubat'ta, 27 ve 28 Şubat'ta ödenecekler 17 Şubat'ta hesaplara yatacak.

MASAK'tan bankalara 'maaş ödemesi' talimatı: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Emekli aylıkları erken ödenecek Fitch Türkiye ve Suriye'deki depremin mali faturasını açıkladı Memur maaşları erken yatırılacak