Mayıs enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklanacak. Piyasalarda gözler 2023 Mayıs ayı enflasyon verilerinde. Geçen ay enflasyon 43,68 çıkmıştı. Açıklanacak mayıs ayı enflasyon oranı ile memur, emekli maaşlarına yapılacak zam, asgari ücret zammı belli olacak. Peki, mayıs enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Mayıs TEFE TÜFE oranları ne zaman belli olacak?

Mayıs enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon verileri merakla bekleniyor. Haziran ayı ile birlikte gözler TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranında. Enflasyon açıklaması ile asgari ücret, memur, emekli maaşlarına yapılacak zam yaklaşık olarak belirlenecek. Peki, mayıs enflasyon oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

MAYIS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranı için gözler TÜİK tarafından yapılacak açıklamada. Enflasyon rakamları, her ayın üçünde açıklanıyor. Fakat hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle mayıs ayı enflasyon verileri, 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,77 iken, bu anket döneminde yüzde 37,17 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,02 iken, bu anket döneminde yüzde 29,84 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,54 ve yüzde 17,74 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL MAYIS ENFLASYONU BELLİ OLDU!

İTO, İstanbul'da mayıs ayında yıllık bazda perakende fiyatların yüzde 56,05, toptan fiyatların ise yüzde 70,33 artış gösterdiğini açıkladı.

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI

Enflasyon nisanda aylık bazda yüzde 2,39 artarken yıllık bazda 16 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 43,68'e geriledi.

Gözler yeni ekonomi ekibinde: dolar/TL ne kadar, euro kaç lira? Gram altında yeni rekor: Kapalıçarşı'da güncel çeyrek altın fiyatı! Merkez Bankası rezervleri 98,5 milyar dolara geriledi Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, ne zaman yatacak?