2023 Mart enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Mart ayı enflasyon oranı için gözler TÜİK'te. Kira artış oranı, memur ve emekli maaş zammı ile asgari ücret belirlenmesinde önemli olan enflasyon oranı, her ayın üçünde açıklanıyor. Şubat ayı enflasyon oranı %55,15 çıkmıştı. Yapılan anketle uzmanların Mart enflasyon beklentisi de ortaya çıktı. Peki, TÜİK Mart 2023 enflasyon oranı açıklaması saat kaçta?

2023 Mart enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2023 enflasyon oranını bugün açıklayacak. Piyasaların gözü TÜİK'te olacak. Enflasyon oranı açıklaması ile Mart ayı kira artış oranı belli olacak. Memur ve emekli maaş zammı, asgari ücrete yapılacak gibi ekonomik verilen hesaplanmasında enflasyon oranı belirleyici faktör. Peki, 2023 Mart ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Uzmanların, Mart ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

MART AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranı, her ayın üçünde açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 Mart enflasyon oranı, 3 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

MART AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Nisan Pazartesi günü açıklanacak mart ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,86 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,93 ve en yüksek yüzde 3,65 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,86) göre bir önceki ay yüzde 55,18 olan yıllık enflasyonun yüzde 51,35'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi yüzde 51,57'den yüzde 49,56'ya geriledi.

ŞUBAT ENFLASYON ORANI NE ÇIKMIŞTI?

Enflasyon, şubatta yıllık bazda yüzde 55,18 olurken bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 3,15, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,56 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 55,18, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 76,61 olarak gerçekleşti.

Altın almak ve satmak isteyenler için uzmanından tarihli uyarı! TÜİK Mart ayı enflasyon verisini açıkladı 2 petrol arama ruhsatının süresi 2 yıl uzatıldı Haberet TBMM'den bildiriyor: İşte muhalefetin vergi reformları