Kredi kartından 750 TL savunma payı kesilmesi tekliften çıkarıldı

Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi için ücret kesilmesi gelen tepkilerin üzerine tekliften çıkarıldı.

Kredi kartından 750 TL savunma payı kesilmesi tekliften çıkarıldı
  • Kredi kartından 750 TL'lik savunma payı alınmasını içeren madde, yasa teklifinden çıkarıldı.

  • AK Parti'den yapılan açıklamada, "Savunma Sanayi Fonu'na kredi kartından katkı payı alınmayacak. 2025'teki teklifte bu düzenleme olmayacak" denildi.

SSDF İÇİN KATILMA PAYI NEDİR?

Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun'da değişikliğe gidileceği bildirilmişti.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinin ise her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecekleri belirtilmişti.

FONA KAYNAK İÇİN DİĞER KALEMLER ŞÖYLEYDİ

Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.

Öte yandan aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak.

Noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

TBMM'de tüketiciyi koruma teklifi Hazine ve Maliye Bakanlığı ilk 'vergi yüzsüzleri' listesini paylaştı MERKEZ FAİZİ SABİT TUTTU Nakitle ödeme devri bitti! Cezası var