Koç Holding'den 'Yapı Kredi' iddiası için açıklama var

First Abu Dhabi Bank'ın, Koç Grubu'nun Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 61,2'lik hissesini yaklaşık 8 milyar dolara almak için görüşmeler yürüttüğü iddia edilmişti. Koç Holding, 'Yapı Kredi' iddiaları sonrası açıklama yaparak, "Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır" dedi.

Koç Holding'den 'Yapı Kredi' iddiası için açıklama var

Reuters geçtiğimiz gün, First Abu Dhabi Bank'ın, Koç Grubu'nun Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 61,2'lik hissesini yaklaşık 8 milyar dolara almak için görüşmeler yürüttüğü yönünde bir haber yapmıştı.

Üç kaynağa dayandırılan iddiaya göre Koç'un Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediği ve FAB'ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiği aktarılmıştı.

Koç Holding'ten KAP'a bu iddiaya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

Kaynak: haberet.com

11 bin puanla psikolojik sınır aşıldı Nisanda 196 bin 309 taşıt trafiğe kaydoldu Vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza Gümüşün piyasa değeri, Bitcoin'in 500 milyar doları aştı