Kızılcahamam'dan sızan iddia tat kaçırdı! Asgari ücrete ve emekliye ek zam yok

Hükümet 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına da yansıyan hayat pahalılığına çözüm bulmak için faaliyetlerine devam ederken, maaşlarına zam isteyen asgari ücretli ve emeklileri üzecek haber geldi. Ankara kulislerindeki iddiaya göre AK Parti'nin Kızılcahamam kampında emeklilere ek zam ve asgari ücrete ara zam yapılmaması doğrultusunda karar verildiği iddia edildi.

Kızılcahamam'dan sızan iddia tat kaçırdı! Asgari ücrete ve emekliye ek zam yok
  • Ak Parti'nin Kızılcahamam kampından ekonomide realist, popülizmden uzak bir ekonomi politikası yürütülmesi meselesinde kararlılık çıktı.
  • Geçmişte EYT başta olmak üzere seçim öncesinde muhalefetin de baskısıyla yapılan popülist düzenlemelerden bundan sonra tamamen uzak durulacak.

GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIMLA YOL İZLENECEK

  • Ankara kulislerine düşen iddiaya göre önümüzdeki dönemde yapısal reformları da içeren düzenlemelerde gerçekçi bir yaklaşımla hareket edilecek, atılacak adımlarda etki analizleri yapılarak yol alınacak.

MUHALEFETİN VAATLERİ GERÇEKÇİ BULUNMUYOR

  • Kızılcahamam kampında yapılan değerlendirmelerde muhalefet kanadından gelen asgari ücret ve emekli maaşlarındaki iyileştirmelerle ilgili vaatlerin gerçekçi bulunmadığı ve bu vaatlerin hiçbir şekilde AK Parti'nin gündeminde olmayacağı ifade ediliyor.
  • Ekonomim gazetesinin kulisine göre temmuz ayında ne asgari ücrette bir artış olacak ne de emekli aylıklarında, kök maaşlar dahil artı bir iyileştirmeye gidilmesi planlanıyor.

ÖNCELİKLİ HEDEF ENFLASYONU DÜŞÜRMEK

  • AK Parti'nin enflasyonu tek haneye indirmeyi önümüzdeki dönemin birinci önceliği olarak belirlediği ve bu hedefe ulaşmadan seçime gidilmemesi görüşünün hakim olduğu belirtiliyor.
  • Mali tedbirleri de masaya yatıran AK Parti'nin Türkiye'deki büyük şirketlerin yeteri kadar vergi ödememesinin vergi adaletini zedelediği görüşünü ortadan kaldırmaya dönük adımlar atacağı da gelen iddialar arasında.
Dolar güne nasıl başladı? 4 Haziran 2024 serbest piyasada döviz kurları Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira 4 Haziran 2024? Otogaza indirim, motorine zam! Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Şimşek net konuştu