Kamuda tasarruf memura da yansıyacak: Servis yerine toplu taşıma kartı

Kamuda tasarruf tedbirlerinin memur servislerine de yansıyacağı öğrenildi. Personel servisi kiralama giderinin geçen yıla göre yaklaşık 3 kat artması sonrası tasarruf için ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılarak yerine toplu taşıma kartı verilmesi gündemde.

Kamuda tasarruf memura da yansıyacak: Servis yerine toplu taşıma kartı
  • Hükümet, enflasyonla mücadelede kapsamında kamuda tasarruf sürecine resmen girdi.
  • İlk somut adım İçişleri Bakanlığı'ndan gelmişti. Bakanlık, Ali Yerlikaya dahil tüm Bakan Yardımcılarının koruma araç ve koruma polis sayılarının azaltıldığı duyururken geçtiğimiz haftalarda kamuya ait makam araçlarının da kademeli olarak satılacağı ifade edilmişti.
  • İşte tüm bu tedbirlerin yanı sıra memur giderlerinin azaltılması da konuşulanlar arasına girdi.
  • Yılın ikinci yarısı devreye alınması planlanan tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin bazılarının kaldırılarak yerine toplu taşıma kartı verilmesi gündemde.

Kamuda tasarruf memura da yansıyacak: Servis yerine toplu taşıma kartı - Resim : 1

İLK UYGULAMA BÜYÜKŞEHİRLERDE OLACAK

  • Sözcü’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın personel servisi hizmetleri ile ilgili rapor hazırlandığı iddia edildi.
  • Raporda, kamu kurumlarında çalışan kişilere servis hizmeti sağlanmasının ekonomik olmadığı yerlerde servislerin kaldırılıp toplu taşıma kartı verilmesinin planlandığı belirtildi.
  • Günlük bir gidiş bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilmesinin maliyet açısından avantaj sağlayacağı belirtilirken, özellikle büyükşehirlerde ilk olarak uygulamanın hayata geçirileceği belirtildi.

Kamuda tasarruf memura da yansıyacak: Servis yerine toplu taşıma kartı - Resim : 2

GİDERLER ÜÇ KAT ARTTI

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 ve Mart'ta 477,3 milyon olmak üzere 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira oldu.
  • Geçen yılın aynı döneminde bu giderin toplam 363.5 milyon lira olduğu dikkate alındığında servis taşımacılığına devletin ödediği paranın yaklaşık 3 kat arttığı görüldü.
  • 2023 yılın tamamında bu gider toplam 2 milyar 611 milyon lira olmuştu.

Kaynak: haberet.com

İçişleri Bakanlığı koruma araç sayısını azalttı Bakan Şimşek enflasyonun pik yapacağı oranı açıkladı Turistler pahalılıktan çok şikayetçi! 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı