İzmir Ticaret Borsası'ndan OVP Değerlendirmesi

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, OVP'nin tarımda üretimi güçlendirecek adımlarla entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Ticaret Borsası'ndan OVP Değerlendirmesi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım Üzerine Önemli Vurgular

Kestelli, OVP'nin tarımda üretim planlaması ile uyumlu bir şekilde yürütülmesinin çok kıymetli olduğunu belirtti. Kestelli, üreticiyi güçlendirecek adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik Duruş ve Hedefler

Kestelli, Türkiye'nin ekonomik süreçte rasyonel politikalar benimsemesi gerektiğini aktarırken, OVP'nin dengelenme, istikrar ve ihtiyatlı büyüme öngördüğünü vurguladı.

Kredibilite ve Yapısal Reformlar

İlk yıl itibarıyla hedeflerin ulaşılabilir olmasının önemine dikkat çeken Kestelli, maliye politikalarının belirleyici rol oynaması gerektiğini dile getirdi.

Toplumun Refahı İçin Adımlar

Kamuda tasarruf ve yapısal reformların sağlanarak ekonomi üzerindeki kırılganlıkların azaltılması gerektiğini belirten Kestelli, bu süreçte tavizsiz uygulanacak bir programın toplumsal refahı artırabileceğini umduğunu sözlerine ekledi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, 2025-2027...

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı değerlendirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti 2024 enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e yükseltildi Bir sigara grubuna zam geldi TL'de 5 ay sonra bir ilk