İstanbul'da Sürdürülebilirlik Konferansı 2024: Yeşil dönüşümün kaçınılmazlığı

Yeşil Dönüşüm temalı Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, İstanbul'da önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Sürdürülebilirlik dönüşümü için kritik mesajlar verildi.

İstanbul'da Sürdürülebilirlik Konferansı 2024: Yeşil dönüşümün kaçınılmazlığı

Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, "Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı" temasıyla İstanbul'da düzenlendi. Etkinlik, Boğaziçi Üniversitesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye işbirliğinde gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ KATILIMCILARDAN MESAJLAR

Konferansa, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler ve diğer önemli isimler katıldı. Günsel, dünya çapında yaşanan değişimlerin Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, "2022-2040 döneminde Türkiye'nin sürdürülebilirlik dönüşümü için 165 milyar dolar finansman gereklidir" dedi.

YEŞİL İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Konferansta, çevresel etkileri minimize eden iş modelleri ve yenilikçi yaklaşımlar üzerinde duruldu. Günsel, bu devrim niteliğindeki değişimin gerekliliğine dikkat çekerek, "Bir dönüşüm hikayesi yaratmak zorundayız," ifadelerini kullandı.

Beymen Grubu CEO'su Elif Çapçı, şirketlerin sürdürülebilirliğe odaklanarak ses getiren projeler geliştirdiğini ifade etti. Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk ise karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %20 azaltma hedefinde olduklarını belirtti.

DIŞSALLIKLARIN ÖNEMİ

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, sürdürülebilirlik için dışsallıkların içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, Türkiye'nin dünya ile paralel olarak dönüşmesini sağlamak için etkin iş birliklerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Etkinlik, sürdürülebilirlik konusunda atılan adımları hızlandırmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına önemli bir platform oluşturdu.

Boğaziçi Üniversitesi ve SKD Türkiye işbirliğinde, Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners organizasyonu...

Boğaziçi Üniversitesi ve SKD Türkiye işbirliğinde, Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners organizasyonu ile hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Konferansı 2024 "Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı" temasıyla İstanbul'da düzenlendi.

Emekli maaşı ödemelerinde yenilik Portföy yönetimi sektörü gelişiyor Migros Eylül İndirimleri Başladı! En Yüksek Promosyon Veren Bankalar