İstanbul'da Mücevher Sektörünün Kalbi Attı

Küresel mücevher endüstrisi, İstanbul Jewelry Show'da buluşarak yenilikçi tasarımlarını sergiledi.

İstanbul'da Mücevher Sektörünün Kalbi Attı

İstanbul Fuar Merkezi'nde, 1000'den fazla marka altın takı, mücevher, pırlanta ve değerli taşların en yeni tasarımlarını sergilemek üzere bir araya geldi. Istanbul Jewelry Show 56. kez kapılarını açtı ve küresel mücevher sektörünün önemli buluşmalarından biri haline geldi.

Katılımcıların Olumlu Geri Bildirimleri

Bu yıl düzenlenen fuar, yarı değerli taşlardan gümüş takıya, makine ekipmanlarından yazılıma kadar birçok ürünü kapsayan geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın yaptığı açıklamada, etkinliğin uluslararası ilgisinin her yıl arttığını belirtti.

Alım Heyeti ve Yabancı Katılımcılar

Yakın, "Fuarımıza 180 ülkeden, 680 firmadan 1000 kişilik alım heyeti katıldı." dedi. Türkiye’nin mücevher potansiyelinin yabancı firmalar tarafından giderek daha fazla ilgi gördüğünü vurguladı.

IJS, Sektörün Geleceğine Yön Veriyor

IJS Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, etkinliğin mücevher sektörü açısından milyonlarca dolarlık ticaret katkısı sağlayacağını ve dünya mücevher endüstrisinin geleceğine yön verecek önemli bir misyonu bulunduğunu ifade etti.

Öne Çıkan Ürünler

Fuarın dikkat çeken ürünlerinden biri, yapımında 44 kilogram gümüş ve 2 kilogram altın kullanılan Galata Kulesi maketi. Bu maketin 120 santimetre yüksekliği var ve 4.500 saatlik bir el emeği ile üretildi. Ayrıca, 3,5 milyon lira değerinde 34,5 karatlık pırlanta bileklik de fuarda sergilenen dikkat çekici eserler arasında yer aldı.

Eğitim ve İlham Verici Etkinlikler

IJS Istanbul Jewelry Show, yalnızca sergi alanı değil, aynı zamanda mücevhercilere ilham verecek çeşitli etkinlikler için de önemli bir platform olacak. WGSN'nin hazırladığı trend raporu 2025 koleksiyonlarına yol gösterecek.

Sektör profesyonellerine açık olan fuar, 5 Ekim'e kadar devam edecek ve zengin içerik sunan etkinlikler ile katılımcılara ilham vermeye devam edecek.

Uluslararası mücevher endüstrisinin en önemli buluşmaları arasında yer alan IJS Istanbul Jewelry...

Uluslararası mücevher endüstrisinin en önemli buluşmaları arasında yer alan IJS Istanbul Jewelry Show İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Kaynak: AA

Borsa günün ilk yarısında düşüşte ATM'lere şifre yasağı: İşte bundan sonra kullanılamayacaklar Bakan Şimşek: Tasarruf önlemleriyle 814 milyar TL tasarruf sağladık Eylül ayında ihracat geriledi