İstanbul'da Düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi İklim Değişikliği İçin İşbirliğini Çağrıştırıyor

Dünya Odalar Federasyonu, İstanbul'da KOBİ'ler ve iklim değişikliğiyle ilgili önemli bir zirve başlattı.

İstanbul'da Düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi İklim Değişikliği İçin İşbirliğini Çağrıştırıyor

Dünya Odalar Federasyonu (WCF), "İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım" adı altında, İstanbul'da uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren bir zirveyle başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu önemli etkinliğin açılışında küresel ticaretin tehditleri üzerine açıklamalarda bulundu.

KORUMACI EĞİLİMLER VE DTÖ REFORMU

Hisarcıklıoğlu, özellikle KOBİ'leri tehlikeye atan korumacılığın artışından duydukları endişeyi vurguladı. "Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ki küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabilsin," dedi.

İSTANBUL, KÜRESEL İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Kuruluşun 62 ülkeden 800'den fazla iş insanını bir araya getirdiği zirve, İstanbul'un kıtaları birleştiren konumunu da gözler önüne serdi. Hisarcıklıoğlu, İstanbul'un bu tür etkinlikler için mükemmel bir yer olduğunu belirtti.

BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN İŞ DÜNYASININ ROLÜ

Yerli ve uluslararası iş dünyasının önemi hakkında konuşan Hisarcıklıoğlu, "Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar gibi artan gerilimlerle karşı karşıya olduğumuz bir dünyada, iş dünyasının istikrarı teşvik etmedeki rolünü unutmamalıyız," ifadesini kullandı.

KÜRESEL SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM

Bu zirvenin, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunlara çözüm bulmada önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, güçlü kamu-özel sektör işbirliklerinin zamanın en önemli sorunlarına yanıt verebileceğinin altını çizdi.

YEŞİL EKONOMİ VE KADINLARIN ROLÜ

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin, yeşil ekonomi geçişinin önemine vurgu yaparak, özel sektörün de finansman sağlaması gerektiğini belirtti. Kadınların bu süreçteki rolünün önemini de vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Kadınların girişimci olarak katılımı, daha sürdürülebilir işletmeler oluşturmanın anahtarıdır," dedi.

İLERİYE DÖNÜK HEDEFLER

Hisarcıklıoğlu, COP29'un iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bu zirve sadece bir başlangıçtır. Gelecek bizim elimizde. Daha temiz, daha yeşil ve doğayla uyumlu bir yaşam döngüsü kurmalıyız," ifadelerini kullandı.

Dünya Odalar Federasyonunun

Dünya Odalar Federasyonunun "Avrupa ve Asya Zirvesi" İstanbul'da başladı. Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, programa katılarak konuşma yaptı.

Kazakistan Ekonomisinin Büyüme Dinamikleri SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Odeabank'ın Abu Dabi merkezli ADQ'ye satışı yapıldı İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Koşu ve Ziyaret