Toplu ulaşım zammı sonrası İstanbul'da doğalgaza indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam EYT müjdesini açıklaması seçmende olumlu hava estirirken Millet İttifakı'nda olan İBB'den karşı bir hamle geldi. İstanbul'da toplu ulaşım zammının ardından İGDAŞ, doğalgaza yüzde 12 indirim yaptı.

Toplu ulaşım zammı sonrası İstanbul'da doğalgaza indirim

Türkiye seçim sath-ı mailine girerken hükümet ve muhalefetten peş peşe hamleler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam EYT müjdesini açıklamasının etkileri sürerken CHP'de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de doğalgaza yüzde 12 indirim yaptı. İndirim, 1 Ocak 2023 itibarıyla faturalara yansıyacak.

YENİ YILDA GEÇERLİ OLACAK
NTV'nin sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.
1 Ocak 2023’ten geçerli olacak şekilde; İstanbul’da faaliyet gösteren ve yaklaşık 5,5 milyon aktif doğal gaz konut abonesi bulunan İGDAŞ’ın sistem kullanım bedellerinde indirim yapıldı.

FATURAYA NASIL YANSIYACAK?
EPDK'nın bu indirimi sonrasında nihai doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,13 düzeyinde bir indirim olacak.
Doğalgaz faturasını bin lira olarak ödeyen bir vatandaş, bu indirimle birlikte 879 lira dolaylarında bir fatura ödeyecek.

SGK'dan son dakika EYT açıklaması 1 Ocak'ta bedava! EYT için işten ayrılmak gerekiyor mu? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak?