İstanbul Zirvesi'nde Ekonomik Büyüme Vurgusu

Osman Çelik, İstanbul Zirvesi'nde 2024 büyüme hedeflerini ve ekonomik programı açıkladı.

İstanbul Zirvesi'nde Ekonomik Büyüme Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, 2024 büyüme hedefleri ve ekonomik program hakkında bilgiler verdi. İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ile Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi, merkezi kayıt kuruluşunun ev sahipliğinde başladı.

Büyüme Rakamları ve Hedefler

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Çelik, 2023 yılının ilk yarısında Türkiye’nin büyümesinin %3.8 olduğunu belirterek, "2027 yılına kadar %5'lik büyümeyi hedefliyoruz," dedi. Ekonomik programın, enflasyonu azaltmak ve mali disiplin sağlamak gibi başlıca hedefleri olduğunu vurguladı.

Finansal Piyasalarda Gelişim

Osman Çelik, "Finansal okuryazarlığı artırmak için kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımızı artırdık, yayıldığımız alanlar önemli," şeklinde konuştu. Türkiye’nin sermaye piyasaları, uluslararası normlarla uyumlu düzenlemelerle büyük bir gelişim göstermeyi hedefliyor.

Teknoloji ve Yatırım

Çelik, Türkiye’nin yüksek teknoloji yatırım merkezi olma yönündeki çalışmaların, doğrudan yabancı yatırım akışını artıracağını da belirtti. MKK gibi kuruluşların, yatırımcıların finansal araçları anlamasına yardımcı olmaya devam edeceğini ekledi.

Zirvede ayrıca, yeni gelişen teknolojilerin ve sermaye piyasalarındaki fırsatların etraflıca ele alınacağı bilgisi verildi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, programa katılarak konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı "Enflasyonda 2025'in ikinci yarısında tek haneye ulaşacak" CHP Türkiye'nin Somali'de petrol aramasına tepkili Borsa açılışı yükselişle yaptı