İstanbul Medipol Üniversitesi'nde 6G Konferansı Düzenlendi

Türkiye'nin 6G teknolojisinde yerli ve milli üretimin önemi vurgulandı. Haluk Görgün, 6G'nin ulusal güvenlikteki rolünü açıkladı.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde 6G Konferansı Düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi, geleceğin iletişim teknolojisi olan 6G'yi tartışmak üzere bir konferans gerçekleştirdi. Konferansın açılışında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün önemli açıklamalarda bulundu.

6G Teknolojisinin Önemi

Görgün, 6G'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesinin Türkiye'nin ithalat bağımlılığını azaltarak ekonomiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konferansta 6G'nin dijital çağın temel iletişim aracı olduğunu söyleyen Görgün, “6G, hiper-bağlantılı dünyamızın sinir sistemi haline gelecek ve gerçek zamanlı veri işleme imkanı sunacaktır.” şeklinde konuştu.

Savunma ve Güvenlikte 6G'nin Rolü

Görgün, 6G'nin savunma ve ulusal güvenlik alanında da kritik bir rol oynayacağını vurgulayarak, “Bu teknoloji, geleceğin savaş alanını yeniden tanımlayacak.” diye belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, dijitalleşen yaşam alanlarının önemine değinerek, “5G ve ötesi yeni nesil mobil teknolojiler, artık kaçınılmaz hale geliyor.” dedi ve 2025'te 5G'ye geçiş planlarını açıkladı.

Rekabetçi Bir Sanayi İçin Teknolojik Gelişmeler

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, “Rekabetçi sanayi, ancak ve ancak teknolojik açıdan gelişmiş bir ekosistemle mümkündür.” diyerek, 6G iletişim teknolojilerinin geliştirilmesine yatırım yapacaklarını belirtti.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektöründen Mesajlar

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, “6G teknolojisi, toplumsal yapıları köklü bir şekilde değiştirecektir.” diyerek, üniversite olarak bu alandaki yenilikçi gelişmelere öncülük etme kararlılığını vurguladı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 6.nesil kablosuz haberleşme...

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 6.nesil kablosuz haberleşme teknolojisi çalışmaları kapsamında Kavacık Güney Kampüs'te 6G Konferansı düzenlendi.

Karadeniz'de Palamudun Fiyatı Rekor Seviyeye Ulaştı Yapay Zekanın Finans Sektöründeki Rolü Gelişiyor Eylül'de SSK, SGK, Bağkur Tüm Emeklilere Çifte Ödeme Müjdesi İstanbul'da İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi Düzenlendi