İstanbul Finans Merkezi'nde AECSD ve AMEDA Zirvesi gerçekleşti

İstanbul Finans Merkezi'nde AECSD ve AMEDA zirvesi başladı. Prof. Dr. Aşan, İFM'nin küresel finans için önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul Finans Merkezi'nde AECSD ve AMEDA Zirvesi gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Aşan, "Çünkü finans dünyasında yapmaya çalıştığımız yenilik ve düzenlemelerin genele yayılmadan önce etkilerinin nasıl olacağını görebileceğimiz bir alan. Bu sebepten dolayı bizim açımızdan önemli bir yeri var." dedi.

DETAYLAR

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam etmektedir.

Zirvenin resmi açılış törenine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Prof. Dr. Göksel Aşan katıldı.

ZİRVE VE İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

Zirve "Kıtaları ve Piyasaları Buluşturan Zirve" olarak öne çıkıyor. Avrasya, Afrika ve Orta Doğu'dan 40'tan fazla ülkenin merkezi saklama kuruluşları bu platformda bir araya geliyor. Aşan, zirvede yaptığı konuşmada İFM'nin bir gurur projesi olduğunu belirterek, "Bankalarımızla başladık, diğer kurumlarımız da gelmeye başladı ve burada faaliyetlerine devam edecekler" dedi.

YENİ DÜZENLEMELER VE İŞBİRLİKLERİ

İFM'deki düzenleyici ve denetleyici kurumlar olan BDDK ve SPK'nın da yer alacağını belirten Aşan, "Özellikle yabancı yatırımcıların kendilerini daha güvenli hissetmeleri için yeni düzenlemeler hayata geçirildi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, İFM'nin uluslararası bir finans merkezi olarak kurgulandığını ve bu doğrultuda daha geniş işbirlikleri için uluslararası temasların gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

EKONOMİK VE FİNASAL SINAVLAR

Aşan, "Dünya uzun zamandır geçmediği bir süreçten geçiyor. İnsanlık sınavının yanı sıra ekonomik ve finansal sınavdan da geçiyoruz" diyerek, 2008'dekine benzer bir finansal krizle karşılaşabileceğimizi vurguladı. Aşan, "Bunun hazırlıklarının şimdiden yapılması gerektiği düşüncesindeyim" diye konuştu.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, programa katılarak konuşma yaptı.

Burdur'da Turizm Yüzyılı Lansmanı İstanbul Zirvesi'nde Ekonomik Büyüme Vurgusu Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı "Enflasyonda 2025'in ikinci yarısında tek haneye ulaşacak"