İstanbul-Ankara arası uçak hızında seyahat! Merakla beklenen tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, projeye 2028 yılına kadar başlanacağını ve iki şehir arasının 80 dakikaya düşeceğini açıkladı. Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Trenine başlamış olacağız. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek" dedi.

İstanbul-Ankara arası uçak hızında seyahat! Merakla beklenen tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni bir müjdeyi duyurdu.

Kanal 7’de Mehmet Acet’in Başkent Kulisi programında soruları yanıtlayan Bakan Uraloğlu, bir müjdeyi duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

"ANKARA'DAN İSTANBUL'A 80 DAKİKADA GELİNECEK"

İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi hakkında konuşan ve açılış için tarih veren Uraloğlu, projeye 2028 yılına kadar başlanacağını açıkladı.

İstanbul-Ankara arası uçak hızında seyahat! Merakla beklenen tarih belli oldu - Resim : 2

Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

2028'e doğru neler olacak, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Ankara- İstanbul Süper Hızlı Treni'ne başlamış olacağız. 2030'u belki biraz geçebilir. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. dolaylı olarak 19 ilimiz. 2053 vizyonunda 52 ilimize YHT götürmüş olacağız. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek.

İstanbul-Ankara arası uçak hızında seyahat! Merakla beklenen tarih belli oldu - Resim : 3

"TÜRKİYE'NİN İLK ETAPTAKİ KARAYOLU İHTİYACINI KARŞILADIK"

Demiryolu yatırımlarının artırılması gerektiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

AK Parti hükümetlerimiz döneminde güzel işler yaptık. Vatandaşımızın teveccühünü kazandık. Türkiye'nin ilk etaptaki karayolu ihtiyacını karşıladık. Hala ihtiyaç elbette var. Ancak demiryolları tarafında güzel işler yaptık 14 bin kilometreye çıkardık. 2 bin 250 kilometre yeni hat yaptık. Gelecek projeksiyonunda 2028'e kadar neler yapabileceklerimizi tasarladık. Sıfır emisyon noktasında da demiryolu taşıması çok daha önemlidir. Demiryollarında daha fazla bir şeyler yapmalıyız.

İstanbul-Ankara arası uçak hızında seyahat! Merakla beklenen tarih belli oldu - Resim : 4 

Chevron ağını genişletiyor! Hess'i 53 milyar dolara satın almak üzere anlaştığını duyurdu İzmir’in dijital para birimi satışa çıkıyor TPAO Gabar'da günlük ne kadar petrol üretildiğini açıkladı Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 23 Ekim 2023 güncel döviz kuru