İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2024'te işsizlik maaşı ne kadar olacak?

İşsizlik maaşı miktarı, asgari ücret zammı sonrasında değişti. İşsizlik maaşı hesaplamasında asgari ücret brüt miktarı ele alınıyor. Asgari ücrete yapılan zammın ardından işsizlik maaşı rakamları değişti. Peki, 2024 işsizlik maaşı ne kadar olacak?

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2024'te işsizlik maaşı ne kadar olacak?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Değişen asgari ücret ile birlikte yeni yılda verilecek işsizlik maaşı da değişecek. Peki, işsizlik maaşı nasıl hesaplanıyor? 2024 işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşte yeni rakamlar...

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2024'te işsizlik maaşı ne kadar olacak? - Resim : 1

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde kırkı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde seksenini geçememektedir.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2024'te işsizlik maaşı ne kadar olacak? - Resim : 2

2024'TE İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücret zammıyla en düşük işsizlik maaşı 8 bin lira, en yükseği de 16 bin 1 lira olacak. Damga vergisi kesilmiş olarak işsizin eline en az 7 bin 940, en çok 15 bin 880 lira geçecek.

 

28 Aralık 2023 güncel döviz kuru: Dolar ne kadar, euro kaç lira? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 28 Aralık altın fiyatları son durum... Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye hesaplara geçmeye başladı mı? Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak, hangi ay ödenecek?