İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı miktarı, asgari ücretin belli olması sonrasında araştırılmaya başlandı. İşsizlik maaşı hesaplanırken asgari ücret brüt tutarına göre yapılır. Peki, işsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı ödemesi belli şartlarda veriliyor. Asgari ücret hesaplaması, brüt asgari ücret miktarına göre yapılıyor. Bugün açıklanan yeni asgari ücret miktarı sonrasında işsizlik maaşı ne kadar oldu merak ediliyor.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? - Resim : 1

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Asgari ücrete yüzde 34 zam oldu ve en düşük işsizlik maaşı 5324 lira, en yüksek de 10 bin 650 lira olarak ödenecek.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsizlik maaşı: İşsizlik aylığını almaya hak eden çalışanların işten çıktıklarında yeni iş bulana kadar belli bir süre devletten aldıkları maaştır.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir. İşsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek? Skytrax'ten THY'ye bir ödül daha! Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazlı asgari ücreti! Asgarin ücretin yolculuğu