İslam Memiş açıkladı: 2023 sonunda gram altın kaç para olacak?

Haberet YouTube kanalında Anlat Bakalım programıma konuk olan İslam Memiş, piyasalardaki son durumu yorumlayarak uyarılarda bulundu. Memiş, "Bin 700 - bin 800 lira aralığında yılı tamamlarız. Bu da çok ciddi bir yükseliş" dedi.

Finans Analisti İslam Memiş, Haberet'te hazırlayıp sunduğum 'İlknur Yılmaz ile Anlat Bakalım' programının konuğu oldu. Para piyasalarındaki son durumu yorumlayan Memiş, yatırımcılara tavsiyeler de verdi. İslam Memiş, "Bir ay gram altın alıyorsan diğer ay döviz alman lazım. Diğer ay borsaya yatırım yapman lazım. Böyle sepet kültürü mutlaka önemli. Yani varlıklarını insanlar çeşitlendirmeli, nokta!" dedi.

KORKUTAN UYARI: GIDA KRİZİNE HAZIRLIK YAPILMALI

'Soğanın kilosu ne kadar olur?' sorumu, 'yüzde 20'lik bir artış bekliyorum ben' diye cevaplayan Memiş, "Türkiye şu anda ciddi anlamda doğal felaketlerle mücadele ediyor. Kuraklık bir yandan sel felaketleri bir yanda... Dolayısıyla işlenmiş ve işlenmemiş gıdalarda da ciddi bir fiyat artışı söz konusu olabilir. İşte bu da bence gıda krizini tekrar gündeme getirebilir ama gıda krizi sadece Türkiye'nin sorunu değil, bütün dünyanın problemi olacağını düşünüyorum ben gıda krizine karşı. İnsanlarında bana göre hazırlık yapması lazım" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA'NIN YENİ SİSTEMİNDE 'ORTA DİREK' DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK"

Memiş, "Dünya'nın yeni sisteminde orta direk diye bir şey olmayacak, ya zenginsin ya fakir... İster inanın, ister inanmayın. Burada yapılacak bir şey yok. Yeni dünya sisteminin kurulma amacı ve kurulma yöntemlerine baktığımız zamanda bunlar gerçek. Orta direk gelir grubu diye bir şey planlanmıyor. Nakitsiz bir toplumun hedeflendiği, cinsiyetsiz bir toplumun hedeflendiği, burada alım gücünün sisteme daha çok muhtaç olduğu bir toplumu planlıyorlar ve bu plan çok güzel bir şekilde devam ediyor. Evet, insanlar diledikleri gibi şikayet edebilirler, diledikleri kadar sistemi eleştirebilirler ama bu sonucu değiştirmeyecek. Yani burada iki tür insan olacak; ya zenginsin, ya fakir..." diye konuştu.

"YATIRIMCILAR SEPET YÖNTEMİ UYGULASIN"

'Yılın ikinci yarısında en çok kazandıran yatırım araçları hangileri olur?' soruma ise İslam Memiş, "Yılın kalan yarısındaki sıralamaya baktığımız zaman ne kazandırır? Benim mesela bugün için elime Türk Lirası geçti diyelim birincisi; senin elindeki miktar önemli. İkincisi; senin vadeye bakış açın önemli. Ne kadar bekleyeceksin? Üçüncüsü; ne planlıyorsun? Yani bunlar ayrı ayrı insanların gelirine göre değişiklik gösterir. Eğer üçük bir yatımcıysa, uzun vadeli bir yatırımcı yapmak zorundasın ve bir ay gram altın alıyorsan diğer ay dövz alman lazım. Diğer ay borsaya yatırım yapman lazım. Böyle sepet kültürü mutlaka önemli. Yani varlıklarını insanlar çeşitlendirmeli, nokta!" şeklinde cevap verdi.

2023 SONUNDA GRAM ALTIN NE KADAR OLUR?

Memiş, "Bin 700 - bin 800 lira aralığında yılı tamamlarız. Bu da çok ciddi bir yükseliş" dedi.

DÜĞÜNCÜLER TOPLANIN: YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE YATIRIM TAVSİYESİ

Finans Analisti İslam Memiş, "Artık altın fiyat anlamında çok yukarılara gittiği ve gideceği için bizim örf adet ve geleneklerimizde altın takıları da her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Yani imkan doğrultusunda bazı şeyler oluyor. Yeni evlenecek olan çiftlerimizin de bence işciliksiz has altın biriktirmesi lazım. Bir yıl sonra işçilikli bir takı seti, bilezik, yüzük, kolye, küpe böyle işçilikli altın alacağı için elindeki altınla diğerlerini takas edebilir. O yükselişlerden de zarar etmez. Yani altını altınla takas yapacağı için yıllık getiriyi de cebine koymuş olur. O yüzden altın biriktirmelerini önemsiyorum. Özellikle son bir yıla baktığımızda da altın Türkiye'de bir yatırım aracı olmuştur. Takı ve süs eşyası olarak çok da talep görmemiş olduğunu söyleyebilirim" diye belirtti.

Kaynak: haberet.com

Gaye Erkan'ın ilk G 20 zirvesi Kirazlarını satamayınca yola döktüler Araç satışlarında "al-sat" oyununu videoya aldı, Bakanlık inceleme başlattı Borsa İstanbul'da son işlem gününde açılış rekoru!