İran, doğal gazı Avrupa'ya ihraç etmeleri durumunda Türkiye üzerinden ihracatı gerçekleştirebileceklerini açıkladı

İran Ulusal Doğal Gaz Şirketi Genel Müdürü, doğal gazı Avrupa'ya taşımaları söz konusu olduğunda Türkiye'nin transit bölge olabileceğini açıkladı.

İran, doğal gazı Avrupa'ya ihraç etmeleri durumunda Türkiye üzerinden ihracatı gerçekleştirebileceklerini açıkladı

İran Ulusal Doğal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Mecid Çegeni, İran medyasında doğal gaz ihracatıyla ilgili planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çegeni, söz konusu açıklamada İran doğal gazının Avrupa'ya ihracı söz konusu olması durumunda Avrupa'ya doğal gazı Türkiye üzerinden ihraç edebileceklerini söyledi.

Çegeni, Türkiye'nin de Avrupa'ya doğal gaz ihracı konusunda olumlu olduğunu belirterek, konuyla ilgili Türkiye ile görüşmelerin yapıldığını ancak henüz kesin bir neticenin alınmadığını belirtti.

Çegeni, konuşmasında “Pakistan, Afganistan ve Umman da İran doğal gazına talip. Onlar ile de gerekli müzakereleri sürdürüyoruz. Ancak bazı ülkeler ile anlaşma yapılması için ihtiyaç duyulan altyapı henüz hazır değil” dedi.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? Bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman hesaplara geçecek? Ticaret Bakanlığı fırsatçı otomotiv bayilerine acımadı Borsa güne yükselişle başladı