Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler

İbrahim Erdemoğlu, Forbes tarafından yapılan 2023 milyarderler listesinde Türkiye'nin en zengini oldu. SASA Polyester'in en büyük hissedarı olan İbrahim Erdemoğlu merak konusu oldu. Peki, İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor?

Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler

Forbes 2023 milyarderler listesi açıklandı ve Türkiye'de listenin en başında İbrahim Erdemoğlu yer alıyor. Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu, SASA Polyester'in yüzde 85 hissesine sahip. 1988'de Merinos Halı'yı kurmuş. Peki, İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler...

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı.

Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler - Resim : 1

MERİNOS HALIYI KURDU!

1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı.

Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler - Resim : 2

SASA POLYESTER'İ SATIN ALDI

2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaştı.

Türkiye'nin en zengini olan İbrahim Erdemoğlu hakkındaki bilgiler - Resim : 3

İbrahim Erdemoğlu, evli ve üç çocuk babası.

kimdir
Şimdi tam zamanı! THY'den ucuz bilet kampanyası Dolar ne kadar, euro kaç lira? Deprem bölgesine tohum destekleri yüzde 100 artırıldı Emekli maaşında artış ve işçilere kadro düzenlemesi Resmi Gazete'de