İBB'den SGK borcu ile ilgili açıklama: 3,3 milyar lira, değil 2,4 milyar lira borcumuz var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 3,3 milyar TL borcu olduğunu söylediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar lira olduğu belirtildi.

İBB'den SGK borcu ile ilgili açıklama: 3,3 milyar lira, değil 2,4 milyar lira borcumuz var
  • CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçları gündemdeki yeri korurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) konu ile ilgili açıklama yapıldı.
  • İBB'den yapılan açıklamada, belediyenin vergi ve SGK borcunun bulunmadığı belirtildi.
  • Açıklamada, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL, yani yaklaşık 72,7 milyon dolar olduğu ifade edildi.
  • Ayrıca, 2019 yılında devralınan SGK borcunun 361 milyon TL, yani 63,3 milyon dolar olduğu ve personel sayısının 20 bin artmasına rağmen gecikmiş borcun yalnızca 9 milyon dolar arttığı vurgulandı.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu açıklamış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar lira borcu olduğunu söylemişti.
Sadece Sivas'ta üretiliyor tamamı yurt dışına satılıyor Proje uygulamaya alındı! Manisa'da ekmek 5 TL, su da 1 TL oluyor Faiz indirimi olacak mı? TCMB Başkan Yardımcısı net konuştu Haftanın son işlem gününde dolar ve euro ne kadar? İşte güncel rakamlar