Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim

Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek yakında Çin'e gideceği bilgisini de verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.
  • Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade eden Şimşek, Çin Hükümeti'ne ve halkına tebriklerini sundu.
  • Türkiye ve Çin'in, köklü tarihleri, güçlü kültürel bağları ve kadim medeniyet geçmişleriyle binlerce yıllık etkileşime sahip olduğuna işaret eden Şimşek, bugünkü dostluk ve işbirliğinin de sağlam temeller üzerinde yükseldiğini vurguladı.

"YAKINDA ÇİN'İ ZİYARET EDECEĞİM"

  • Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'nin gerçekleştirdikleri verimli görüşmeler başta olmak üzere, ülkeler arasındaki üst düzey temasların, son dönemde ivme kazanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'i ziyaret edeceğim. Bu ziyarette ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler, her geçen yıl daha da ivmeleniyor" bilgisini verdi.

"ÇİN, DÜNYADA ÜÇÜNCÜ BÜYÜK TİCARET ORTAĞIMIZ"

  • Bakan Şimşek, Çin'in dünyada üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Çin, bizim için Asya'da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağımız. Geçen yıl 48 milyar doları aşan ikili ticaretimizin, daha dengeli şekilde gelişmesi için birlikte çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda, Çinli yatırımcıların son dönemde ülkemize artan ilgisini memnuniyetle karşılıyor, işbirliğimizin farklı alanlarda daha da güçlenmesini ümit ediyoruz. Keza, bu yıl daha fazla Çinli turistin ülkemizi ziyaret ediyor olması, bizler için çok sevindirici" ifadelerinde bulundu.

"İPEK YOLU'NUN CANLANDIRILMASI AMACIYLA ÇALIŞIYORUZ"

  • Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesine değinen Şimşek, Türkiye ve Çin'in İpek Yolu'nu canlandırmak amacıyla Orta Koridor ile Kuşak ve Yol Projesi'ni uyumlaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.
  • Bu durumun hem bölgesel ticaretin gelişmesine hem de küresel tedarik zincirlerinin daha etkin hale gelmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Şimşek, şunları ekledi:
İki ülke arasında yapay zeka, yeni teknolojiler, yeşil enerji, sürdürülebilir tarım ve finans gibi alanlarda da işbirliğini önemsiyoruz. Yeniden Asya Girişimimiz kapsamında da Çin'le ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşıma iradesindeyiz. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü bir kez daha içtenlikle kutluyorum.
  • Bakan Şimşek, konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" diyerek tamamladı.
Bakan Şimşek: Türkiye'nin risk primi düştü Bakan Yumaklı: Avrupa'da 1'inci sıradayız İkinci el otomobil satışında yeni dönem! Pizza Devi İflas Bayrağını Çekti: 127 Mağaza Satışa Çıktı