Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den o işletmelere teşekkür! Uyarılar etkisini gösterdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önceki açıklamalarında market sahiplerine seslenmiş, fiyatların artırılmaması veya sabitlemesi noktasında çağrıda bulunmuştu. İşletmelerin çağrısına kulak vermesi üzerine Bakan Nebati, "Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum." sözleriyle teşekkür etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den o işletmelere teşekkür! Uyarılar etkisini gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde uygulanan indirimler, zincir marketlere de örnek oldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen hafta, en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelmişti. Muş, marketlere etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu.

FİYAT ARTIŞLARI ARTIK MAKUL KABUL EDİLEMEZ
Bakan Nebati de katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtmişti.

UYARILAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Nebati, "Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Uyarılar etkisini gösterdi. Müşteriler, ocak ayında zam görmeden alışveriş yapabilecek.

TÜM İŞLETMELERE SESLENDİ

Bakan Nebati, yaptığı açıklamada, "Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" dedi.

Kaynak: AA

EYT'de gözler Meclis'te 18 binden fazla çalışan işten çıkartılıyor Kamuya 1178 personel alınacak 5 Ocak 2023 güncel altın fiyatları