Hayvancılık yapan vatandaşa büyük müjde! Doğan her buzağı için destek verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılar için önemli müjdelerinin olacağını açıkladı. Yumaklı, daha önce sadece üreme kriterini yerine getirenlere verilen desteğin artık doğan her buzağı için verileceğini duyurdu.

Hayvancılık yapan vatandaşa büyük müjde! Doğan her buzağı için destek verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et Entegre Tesisi Açılış Töreni'nde hayvancılık yapan vatandaşlara müjde verdi.

Bakan Yumaklı, "Bu zamana kadar sadece üreme kriterlerini yerine getirenlere buzağı desteği veriyorduk. Artık doğan her buzağı için yetiştiricilerimize destek vereceğiz. Kriterlere uyana ekstra destek vereceğiz." dedi.

BUZAĞI DESTEĞİ 2 BİN 100 LİRAYA KADAR ÇIKABİLECEK

Yetiştirici merkezi olan Kars'ı üretim planlaması kapsamında daha fazla destekleyeceklerine bildiren Yumaklı, "Hayvancılarımız için buradan önemli müjdelerim olacak. Bu zamana kadar sadece üreme kriterlerini yerine getirenlere buzağı desteği veriyorduk. Artık doğan her buzağı için yetiştiricilerimize destek vereceğiz. Kriterlere uyana ekstra destek vereceğiz. Kars'ta bir yetiştiricimiz doğan her buzağı için 750 lira destek alacak. Doğan buzağı tüm kriterlere uyarsa bu rakam 2 bin 100 liraya kadar çıkabilecek." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

Bakanlık destekli ücretsiz suni tohumlama faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Yumaklı, şöyle konuştu:

Yeni bir düzenleme yapıyoruz, küpesiz hayvan sorununu çözüyoruz. Buzağı kayıplarını önlemek için bölgeye kolostrum tozu ve karma aşı göndermeye başladık. Bölgeye uygun olan Zavot ırkının yaygınlaştırılmasına yönelik suni tohumlama çalışmalarına başlıyoruz. Vatandaşımızın sofrasından kırmızı eti eksik etmemek için üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaktan bir an için tereddüt etmez ve gereğini yapmaktan geri durmayız. Bilinmesini isterim ki alacağımız önlemlerin temelinde her zaman siz değerli üreticilerimizin emeklerine halel getirmemek olacak. Üreticilerimiz müsterih olsunlar ve en iyi bildiği işi yapsınlar. Hiç tereddüt etmeden üretsinler.
İstanbul'da ekmeğe zam! Bankalarda Kur Korumalı Mevduat hesaplarında düşüş devam ediyor! 3 trilyonun altına indi! Markalar Cumhuriyetin 100. yılını nasıl kutluyor? Bir sigara grubuna daha zam geldi!