Gabar'da ilk hedefe ulaşıldı! 33 kuyuda günlük 45 bin varil üretime ulaşıldı

Türkiye'de hemen hemen 40 senedir yaşanan terör olayları sebebiyle zengin yeraltı kaynakları kullanılmayan Güneydoğu Bölgesi, son zamanlardaki petrol keşifleriyle ilgi topluyor. Şırnak Gabar Dağı'nda, Şehit Astsubay Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarındaki toplam günlük üretim planlandığı gibi 45 bin varile çıktı. Temmuz'da 50 bin, sene sonunda 100 bin varil üretim bekleniyor.

Gabar'da ilk hedefe ulaşıldı! 33 kuyuda günlük 45 bin varil üretime ulaşıldı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu çizdiği milli enerji ve maden politikasıyla yoluna tam gaz ilerleyen Türkiye Şırnak Gabar Dağı'ndaki 33 petrol kuyusunda hedefleri elde edildi.

GÜNLÜK 45 BİN VAİRLE YÜKSELDİ

  • Şehit Astsubay Üstçavuş Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın petrol üretim sahalarındaki kuyularda toplam günlük üretim planlandığı gibi 45 bin varile yükseldi.

TEMMUZ AYINDA 50 BİN VARİL

  • Temmuz ayında 50 bin varil üretimin görülebileceği belirtilirken bu da yıl sonu için konulan günlük 100 kuyuda 100 bin varil hedefine ulaşılabileceği anlamına geliyor.
  • TPAO'nun mühendisleri, saha şefleri ve işçileriyle gece-gündüz özverili bir şekilde sahada çalışarak üretim kapasitesini hedeflere ulaştırmak için emin adımlarla ilerliyor.

2023'TE ERDOĞAN DUYURDU

  • Erdoğan, 2 Mayıs 2023'te Şırnak'taki Gabar Dağı bölgesinde, günlük 100 bin varillik üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfedildiğini duyurmuştu.
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 11 Nisan 2024'te Gabar'daki 33 kuyuda ulaşılan günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaştığını duyurmuştu.
  • Erdoğan Gabar'ın Türkiye'nin günlük petrol tüketiminin 10'da 1'ini tek başına karşılayacağını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
"Daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden şimdi petrol üretmeye başladık"
THY, dokuzuncu kez ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu’ seçildi Alkole zam yolda Getir ikiye bölünüyor! İlk açıklama geldi Engelleriler ÖTV'siz araç uygulamasının kaldırılmasına isyan etti