Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Uzmanların Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Fed faiz kararı, piyasalar ve yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Altın, dolar, euro, kripto para, borsa yatırımcıları bugün açıklanacak Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararına odaklandı. Uzmanları, Powell tarafından açıklanacak Fed faiz kararına yönelik beklentilerini açıkladı. Peki, Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Uzmanların Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararı, bugün yapılacak toplantı sonrasında belli olacak. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde karışık bir seyir izleniyor. Bugün ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağına yerleşti. Peki, Fed faiz indirimine gidecek mi? Haziran 2024 Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? İşte uzmanların Fed faiz kararı beklentisi ve faiz kararı açıklanma saati...

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 12 Haziran 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

FED FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEK Mİ?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu.

Analistler, ülkede bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade ederek, Powell'ın açıklamalarından bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin işaretler aranacağını dile getirdi.

Söz konusu veriler ve faiz kararı öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88'te bulunuyor.

UZMANLARIN FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ

Son dönemde ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi Fed'in ne zaman faiz indirimine gideceğine yönelik belirsizliği artırırken, bugün faiz kararının ardından yayımlanacak "nokta grafiği"nin olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlamasına dair ipuçları vermesi bekleniyor.

Analistler, Fed'in bu hafta ve gelecek ayki para politikası toplantılarında faizi sabit bırakmasına kesin gözüyle bakıldığını anımsatarak, yarın açıklanacak kararın ardından Banka Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinin yanı sıra bankanın yayımlayacağı "nokta grafiği"nde olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlamasına dair ipuçları aranacağını belirtti.

 

Gözler Fed faiz kararında: Bugün gram altın ne kadar? Genç işsizlik son yılların en düşük seviyesinde Türkiye'nin büyüme beklentisi oranları güncellendi Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile TCMB'de görüştü