Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed aralık faiz kararı beklentisi ne yönde?

Fed faiz kararı, yatırımcıların merakla beklediği ekonomik veri. Amerikan Merkez Bankası Fed tarafından açıklanacak aralık faiz kararı, dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları açısından önem taşıyor. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed aralık faiz kararı beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler yakında açıklanacak Fed faiz kararında. Amerikan Merkez Bankası Fed'in aldığı faiz kararı, altın, dolar, borsa, kripto para piyasasını etkiliyor. Son olarak geçen Fed faizi sabit bırakmıştı. Peki, Aralık 2023 Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed aralık faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 1

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fed faiz kararı için 12-13 Aralık tarihlerinde toplantı yapılacak ve 13 Aralık akşamı saat 21.00'de kritik faiz kararı açıklanacak.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Banka böylece 2 toplantı üst üste faizi değiştirmemişti.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed aralık faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 2faiz-karari-1-qbgk.jpg" alt="" width="800" height="450" />

ARALIK AYI FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Kritik karar öncesinde küresel enflasyon sorununu derinden hisseden ABD ekonomisinde yükselen faizlerin geri adım atması için beklentiler de ortaya çıkmaya başladı. Buna göre piyasa katılımcıları faizlerin Haziran 2024'ten itibaren düşüşe geçeceği, bu döneme kadar sabit kalacağı yönünde tahminde bulundu.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed aralık faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 3

Fed'in faiz indirimine daha önce mayıs ayında başlayacağı tahmininde bulunan analistler, son revizeyle bu süreyi hazirana ötelemiş oldu.

Analistler ayrıca bu hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların beklentilerini değiştirebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.

FED
Gram altın fiyatı son durum: 5 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Ünlü ekonomist açıkladı: 2024 kabus yılı olacak Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması TÜRK-İş'ten asgari ücret açıklaması