ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı ve ABD enflasyon verisi açıklaması merakla bekleniyor. Küresel piyasalar, bu iki verinin açıklanmasına odaklandı. Açıklanan verilere göre altın fiyatları ve dolar/TL oranında değişimler yaşanabilir. Peki, Fed faiz kararı ve ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Küresel piyasalar kadar vatandaşların da gözü kulağı açıklanacak ABD enflasyon verisinde. Altın fiyatları veya dolar kurunda açıklanacak Fed faiz kararı ve ABD enflasyon verisine göre değişimler yaşanabilir. Günün en önemli ekonomik gelişmesi sayılan Fed faiz kararı ve ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD ENFLASYON VERİSİ VE FED FAİZ KARARI KAÇTA AÇIKLANACAK?

bu haftanın en önemli ekonomik gelişmesi olan ABD aralık ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verisi bugün TSİ 16:30’da açıklanacak.

PİYASALARIN ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİSİ

Piyasaların bugün açıklanacak olan veriden beklentisi ABD enflasyon oranının önceki aya göre düşük çıkması yönünde. Aynı şekilde enflasyon verilerinin düşük çıkması durumunda Fed'in faiz artışına gideceği ihtimali daha yüksek görülüyor.

Açıklama öncesinde dolar endeksi küresel piyasada düşmeye devam ediyor. Dolar/TL oranı ise aksine ılımlı bir yükselişte. Altın fiyatları ise yükselişin sürdürüyor. Gram altın şu sıralar 1138 liradan işlem görüyor.

Kripto para piyasası yükselişte Özel okullara rekabet soruşturması 12 Ocak 2023 güncel altın fiyatları 12 Ocak 2023 güncel döviz kurları