Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Temmuz Fed faiz kararı ne olur, düşecek mi?

Fed faiz kararı, ekonomik çevreler, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın, dolar, euro, kripto para piyasası ve borsa, Fed faiz kararına odaklandı. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte toplantı tarihi...

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Temmuz Fed faiz kararı ne olur, düşecek mi?

Amerikan Merkez Bankası Fed'in Temmuz 2024 faiz kararı merakla bekleniyor. Toplantı tarihi yaklaşırken faiz kararını etki edecek ABD'de çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi belli oldu. Peki, Fed faiz indirimine gidecek mi? Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararı toplantısı 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı ise 31 Temmuz'da duyuracak.

FED’İN FAVORİ ENFLASYON GÖSTERGESİ BEKLENTİLERE PARALEL GELDİ

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak takip ettiği gıda ve enerji kalemlerini hesaplama dışında tutan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi beklentilere paralel geldi.

Piyasa beklentilerine paralel artış kaydeden çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, mayısta aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,6 artış göstermişti.

2024 FED FAİZ TOPLANTISI TARİHLERİ

30-31 Temmuz 2024,
17-18 Eylül 2024,
6-7 Kasım 2024,
17-18 Aralık 2024

Altın biriktirenlerin gözü o tarihte! Büyük yükseliş kapıda! İstanbul'da simit fiyatları yükselebilir Bakan Şimşek'ten vergi mesajı "3,3 milyar lira, değil 2,4 milyar lira borcumuz var"