EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

EYT müjdesi ile birlikte vatandaşlar, SGK önünde kuyruklar oluşturdu. Ayrıca e-devlet sistemine akın eden EYT'liler, ilk maaşı ne zaman alacağız, maaşlarımızda bir kesinti olacak mı, ne kadar maaş alacağız merak etmeye başladı. İşte EYT maaş ödemesi hakkında bilgiler...

EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Ülkemizin gündeminde ilk sırada yer alan EYT müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Yaş sınırını olmadığı EYT haberi ile birlikte vatandaşlar, EYT emekli başvurusu yapmak için SGK'lere ve e-devlete hücum etti. Peki, EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? EYT maaşı ne kadar olacak? EYT'lilerin maaşında kesinti olacak mı?

EYT'LİLERİN MAAŞINDA KESİNTİ OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT'lilerin maaşında bir kısıntı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. "Teknik ve ekonomik çalışmaları tamamladık ve EYT sürecini sonuçlandırdık. Milletimize hayırlı uğurlu olsun." diyen Bakan Bilgin, EYT'lilerin maaşında kesinti olmayacağını da belirtti.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Bakan Bilgin, EYT sürecinin nasıl ilerleyeceğini şu sözleri ile açıkladı: "Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık.

23 senelik bir problem bu. 8 Eylül 1999 yılından önce çalışmaya başlayanları kapsayan bir durum bu. Türkiye'de ortalama bir emeklinin en az 3 kişi tarafından emeklilik primleriyle finanse edilmesi lazım. Bu durum bizim dönemimizde 2.1'e kadar geldi, bunu 1.7'ye kadar düşürebiliriz. İstihdamı ne kadar artırabilirsek bu oranı artırabiliriz."

EYT'LİLERİN MAAŞINDA KESİNTİ OLACAK MI?

Kimsenin maaşında bir kısıntı olmayacak. Herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa o şekilde olacak. Meclis sürecinden sonra EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı belli olacak.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

EYT ŞARTLARI NELER?

1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor.

30 Aralık güncel altın fiyatları 30 Aralık güncel döviz kurları Kuaför ve berberler için yeni karar Dijital TL sahalara hazırlanıyor